Vad symboliserar rosornas färger

Rosor är en av de vackraste blomsorterna som finns att få. Man kan både odla stora rosstockar själv hemma i trädgården eller varför inte köpa en färgglad bukett i affären. Det finns rosor i en mängd

Röda rosor i bukett

olika färger och det sägs att alla färger har en viss betydelse. Så om du har en fin baktanke med dina rosor, då ska du tänka på vilken färg du köper. Visste du att vita rosor står för renhet och oskuld. Därför är vita rosor vanliga att se i brudbuketten på ett bröllop. Tillsammans med en vit klänning blir det särdeles vackert.

Röda rosor står för kärlek och köps med fördel för att ges bort till någon du älskar. Letar du fortfarande efter någon att hålla kär? nätdejting är i dag det vanligaste sättet att träffa en partner på. Vad sägs om att leta online och ta med en bukett rosor på er första dejt? Ta gärna med rosa rosor till dejten. Rosa rosor betyder varma känslor och beundran. En av de starkaste färgerna som finns på rosor är den orangea. Orangea rosor sticker verkligen ut ur mängden. Färgen som gnistrar som ett eldigt solsken står för passion och energi. Även ett knippe orangea rosor är perfekta att ta med på den där första dejten. Visa vad du känner genom en ros.

Något du inte bör ta med dig på en första dejt är gula rosor. De må vara gula som solen själv och mycket vackra, men gula rosor står för vänskap och inte romantik. Ge dem istället till en nära vän. Har du någonsin sett de vackra blåa rosorna? Blå rosor finns inte naturligt utan de har odlats fram. Därför står blå rosor för mystik, Och visst är det mystiskt, hur människor kan ge rosor en ny färg på konstgjord väg. Blå rosor kan även symbolisera rikedom och odödlighet, alltså att man kan leva för evigt.

Vackra orangea rosor

Rosor är en underbar gåva att ge bort, och en lika underbar gåva att få. rosor kan hålla sig fina länge med rätt skötsel och gåvan kan därför pryda hemmet under en lång tid. Det sägs att bilder säger mer än ord, och det samma gäller för rosor. Så vänskap, kärlek eller rikedom, berätta för någon vad du känner genom att ge bort en färgad ros.