Inred med färska blommor  

De allra flesta människor tycker att det är roligt att inreda sitt eget, eller någon annans hem. När man inreder kan man låta fantasin flöda och man får möjlighet att sätta en personlig prägel på ett sätt som man kanske inte kan i sitt jobb eller vardag.

Hur man väljer att inreda sitt hem är mycket individuellt. Färger och former väljs utifrån den personliga smaken och dekorationer likaså. Trots att det är rätt vanligt är det många som ändå glömmer hur mycket levande växter och blommor kan göra för inredningen och känslan när man kommer hem.

Att ha färska blommor på bordet eller i fönstret, är det nog kanske många som drömmer om. Få har dock orken, tiden eller pengarna för att se till att blommorna alltid hålls fräscha och snygga. Kanske har man påbörjat att inreda med blommor, men ger sig efter ett tag då det känns som blommorna konstant vissnar. Det behöver inte specifikt betyda att man inte har god hand med blomman, utan kan ha att göra med att den är placerad på ett sätt i hemmet som inte gynnar den.

Vissa blommor bör stå svalt, medan andra föredrar mer värme. Hur mycket ljus en blomma eller växt vill ha spelar stor roll för att den ska kunna hålla sig fräsch och pigg, vissa vill ha mer, andra mindre.

För att få sina blommor att hålla längre bör man börja med att fundera över var man handlar in sina blommor. Trots att det är betydligt billigare att köpa hem en bukett från sin livsmedelsaffär, brukar detta ofta resultera i att blommorna dör betydligt snabbare. I en blomsteraffär är personalen utbildad för att ta hand om alla olika typer av blommor. Här kan du få exakta råd om hur just dina blommor vill skötas om. Även om blommorna är lite dyrare att handla in, brukar man se en markant skillnad i hur länge blommorna står sig innan bladen börjar falla eller huvudena sloka.

Om man vill kan det vara bra att berätta för floristen om man inte har speciellt stor vana av blommor. De hjälper gärna till att hitta snittblommor eller blommor i kruka som passar en nybörjare bättre.