Fira någon med en blomma  

Födelsedagen är ofta en stor dag där man gärna vill uppvakta födelsedagsbarnet lite extra med presenter och blommor.

Att blommor har blivit en så vanlig sak att ge bort till någon är egentligen inte konstigt. De är vackra att titta på, fulla med liv och doftar ljuvligt. Blommor har länge varit något som man ger bort till nära och kära och passar i de allra flesta sammanhang, som t.ex. födelsedagar, bröllop, dop, skolavslutningar, till dejten eller varför inte till kollegan på jobbet som alltid gör det där lilla extra för alla andra.

Det som dock kan vara lite tråkigt med blommor i present är att de ofta ger med sig efter ett tag och börjar vissna. Eftersom blommor är levande växter är nog alla införstådda med att presenten inte varar för evigt, men det finns några sätt att gå tillväga om man vill att blommorna ska hålla lite extra länge.

Köp alltid blommor från en blomsterhandlare och inte från din närmaste livsmedelsbutik
Rådfråga personalen om hur blommorna ska skötas och få hjälp att snitta blommorna om du behöver. Att snitta blommorna fel kan förkorta livslängden med många dagar.
Glöm inte bort näringen! Vissa blommor uppskattar någon typ av växtnäring för att kunna orka hålla under en längre period. Näringen är enkel att använda och vanligtvis krävs inte mer än att man blandar ut en påse pulver i vasen.
Om inte personen som ska få blommorna skulle vara allergisk, kan det nästan aldrig gå fel när man ger bort blommor. Det är en mycket uppskattad present som aldrig känns för mycket eller för överdriven och den kan användas lika väl till någon som ligger på sjukhus, till att enbart inreda hemmet med.

Alla blommor och växter fungerar olika och det är även viktigt att man har koll på vilken typ av drag eller kyla som blommorna eller växten klarar av. Vill det sig illa kan det faktiskt vara så att blommorna hinner dö eller bli köldskadade enbart att du bär dem från affären. I detta fall ska det vara en mycket känslig sort, men för att vara på den säkra sidan gör du bäst i att slå in dem ordentligt.