Riktiga blomsterländer

Vissa länder är kända för något speciellt. I Tyskland är det öl och korv, i Belgien är det våfflor och choklad och i Nederländerna samt andra länder som vi ska tala om här – är det blommor. Blomsterländerna brukar exportera en rad blommor till andra länder och ofta arrangerar de olika festivaler och event för att fira den väldoftande skörden.

Tulpaner och Nederländerna

Nederländerna kan man lätt förknippa med tulpaner. Landet odlar så många olika tulpansorter att det är svårt att hålla reda på dem. Det krävs stora markytor för att kunna skapa alla dessa tulpanängar och fält. I Sverige hade man säkert varit tvungen att använda stora trädgårdsmaskiner från https://www.kellfri.se för att kunna åstadkomma något liknande.

Den mest berömda parken som kryllar av tulpaner i långa rader heter Keukenhof och ligger i den lilla staden Lisse. Här är parken som mest välbesökt under tulpansäsongen som sträcker sig från mars till maj. Under coronapandemin när exporten och alla transporter fick sig en rejäl törn gick många tulpaner till spillo. Tyvärr var man tvungen att göra sig av med stora lass av dessa underbara blommor eftersom de helt enkelt inte lyckades säljas.

Hawaii

Hawaii är inget land utan en del av USA. Dock måste man ändå säga att Hawaii är känt för sina underbara hibiskusblommor i olika färger. Hibiskus kommer i en rad olika färger men kännetecknas av den stora och ståtliga blomman som man sedan gör halsband av och hänger runt halsen på de turister som besöker Hawaii. Blomman har utsetts till nationalblomma och växer i alla olika slags varianter.

Madeiras alla blomarter

Den portugisiska ön Madeira står i full blom året runt men det är framför allt från mars till maj som blomsterfesterna pågår. Om man älskar allt vad blommor och växter heter ska man definitivt ta en tripp till Madeira och se med egna ögon vad som finns. Passa på att åka till huvudstaden Funchal under april månad när den berömda blomsterfesten äger rum.

Utöver blommor så finns det även många unika växter och träd på ön. Känn den ständiga doften av eukalyptus, örter, kryddor och goda fruktträdgårdar utmed de söta kullarna. Du kan även besöka de många botaniska trädgårdarna och de många parker som finns. Den mest kända blomman som växer på Madeira är paradisblomman som också är öns nationalblomma.