Lättskötta blommor

Många som är intresserade av blommor väljer många gånger att börja med den sort de tycker är snyggast. De inser sedan att det krävs en del jobb för att blommorna ska överleva och alltid se lika fina ut. Ett tips till alla nybörjare är att istället börja med lättskötta blommor. Det finns en hel del sorter som inte kräver särskilt mycket jobb. Genom att besöka wext huset kan man hitta alla möjliga växter och blommor.

Några växter som är lättskötta

Kaktus – det här är en av de lättaste växter man kan välja. Den kräver inte mycket och klarar sig lika bra i solen som i skuggan. En kaktus klarar temperaturer från 10 grader upp till 25. Har man lite tur kan den dessutom blomma. Det är troligast om den fått stå i skuggan ett tag.

Garderobsblomma – här räknas som en riktig klassiker. Det är främst en favorit att ha i företagsfönster eftersom den ser fin ut men kräver inte mycket skötsel.

Dracenaväxter – en Dracena är en grön glansig inomhusväxt. Den finns i flera varianter och har inga stora krav på varken vattning eller ljus.

Konstblommor

Letar man efter blommor som verkligen inte kräver någon skötsel finns det ett brett utbud av konstväxter. De ser alltid fina ut och kräver varken vattning eller ljus. Det enda som egentligen krävs för att ta hand om konstblommor är att damma av dem då och då. Det finns både konstblommor som är tillverkade av tyg och plast. Oavsett vilken variant man väljer är det viktigt att välja en i bättre kvalitet. De kommer många gånger se mer verkliga ut jämfört med de billigare varianterna. Dock kan de aldrig vinna över verkliga blommor.