Så väljer du begravningsblommor

Blommor på begravningen ger en fin atmosfär och en vacker inramning till ceremonin. Det är även ett sätt att göra begravningen mer personlig. Begravningsblommor är en gammal tradition och de allra flesta väljer att ha flera olika blomsterarrangemang under ceremonin. Blommor är en symbol för själva livet vilket gör dem till ett viktigt inslag på en begravning. De gror, växer och går tillbaka till jorden de kom från. Det kan dock vara svårt att välja blommor till begravningen. Här får du tips på hur du bäst går tillväga.

Ta hjälp av en begravningsbyrå

Att välja begravningsblommor kan vara stressigt, framför allt vid en närståendes bortgång. Det finns många saker att tänka på, bland annat att de olika blomsterarrangemangen ska passa ihop tillsammans. Det kan vara en god idé att anlita en begravningsbyrå som hjälper till att sköta det praktiska och beställa blommor i tid. Begravningsbyråer har ofta en väletablerad kontakt med florister och erfarenhet av hur lång tid i förväg som blomsterarrangemangen måste beställas. De kan även hjälpa till att välja blommor om du tycker det är jobbigt eller svårt. Begravningsbyrån Lova begravning hjälper människor i sorg att ordna en vacker begravning. De hjälper till med allt som har med begravningen att göra, inklusive blommor. De erbjuder även en kostnadsfri rådgivning där ni kan diskutera era önskemål.

Välj färg efter årstid

Grundregeln när du väljer begravningsblommor är att det inte finns några måsten. Utgå från vad du tycker passar ceremonin och vad den avlidne tyckte om för blommor. Många vill dock ha någon form av riktlinjer när de väljer blommor. Då kan det vara en god idé att välja blommor efter årstid. Dels är det vackert och stämningsfullt, men det är även praktiskt eftersom det är lättare att få tag på säsongens blommor. Rådgör gärna med en florist eller begravningsbyrå om du är osäker på vilka blommor som passar för den rådande årstiden.